сите категории

Дома>Вести

Основниот начин да се направи средство за дезинфекција на PCMX

Време: 2021-06-24 Посети: 119

Ако сакате да направите фенолни средства за дезинфекција, ве советувавме да ја испробате основната формула и да ги направите двата чекори како што следи.

Чекор 1.
500g 30% Изработка на калиум сапун од рицинусово масло

Технолошки процес:

1


ИмеПроцент%Вистинска употреба (g)
Рицинусово масло30.6153
КОХ6.432
Вода63315
Вкупно100500

Побарувачка за вода за распуштање на КОХ

Вкупно KOH Решение : 32/0.3 = 107g
Побарувачка за вода 107-32 = 75g
Вода за одмор 315-75 = 240

Чекор 2.
PCMX Изработка на средства за дезинфекција

ИмеПроцент%
PCMX4.8
Изопропил алкохол9.4
Масло од бор8.5
Кастиум сапун од рицинусово масло15.5-20
Водадо 100%

First Прво измерете PCMX, потоа додадете изопропанол за да се измеша
Мешајте додека PCMX целосно не се раствори, додадете борово масло/терпинеол и промешајте
Промешајте добро и додадете калиум сапун од рицинусово масло
Додадете вода и измешајте рамномерно图 1

图 2